skola sporta sporticus

7. Sporticus skijaški kamp - "Stara planina 2018."15. novembar 2017.
skola skijanja

Iza nas je šest uspešnih ski-kampova i veliki broj Sporticusovaca koji su uspešno savladali osnove ovog lepog sporta. Svaki put smo radili vredno i u žestokom tempu i svaki put smo se zadovoljni vraćali kući, noseći sa sobom nova znanja i sjajna iskustva.


Nakon dve zime uživanja u zimskim dražima Zlatibora, četiri godine smo proveli na Staroj planini. I nismo pogrešili. Stara nas je divno ugostila. Domaćini su nas uvek sjajno negovali: lepo nas grejali, hranili nas domaćim specijalitetima, služili nam tek ispečen domaći hleb, čak se i družili sa nama na maskenbalima. Ekipa profesionalaca ski-centra "Babin Zub" pokazala je kako se od srca i pošteno radi svoj posao (i to pri svim vremenskim uslovima, od premalo snega i visokih temperatura, do snažnih mećava praćenih dobrim minusom i jakim vetrom), uz ogromne napore su uvek obezbeđivali funkcionalne staze i mogućnost za neprekidan rad. Naši mali skijaši su u njihovom centru bili uvek pod stalnim budnim okom redara i pripadnika GSS-a i uvek smo osećali da još neko osim nas trenera brine o našoj deci, a to je neprocenjiv osećaj.


Mnogo smo radili, mnogo smo i postigli, sjajno smo se družili - i sa zadovoljstvom još jednom odlazimo ponovo!


skola skijanja    skola skijanja

PD "Babin zub" na 1.580 metara nadmorske visine, ispod planinskog vrha Babin zub (1758mnv) u parku netaknute prirode, pod I stepenom zaštite države. Od najvišeg vrha Srbije, Midžora, udaljen je 5,4 km vazdušnom linijom.


Pun pansion, koji obuhvata 3 glavna obroka (doručak, ručak, večera) + dve užine. Smeštaj u višekrevetnim sobama sa kupatilom.


14-21.01.2018. - mešovita uzrasna grupa – predšklolci i školarci 21-28.01.2018. - mešovita uzrasna grupa– predšklolci i školarci 28.01.-04.02.2018. - školska grupa, za skijaše koji ne mogu da idu u ranijim terminima.


skola skijanja    skola skijanja

PLAN PUTA: Polazak prvog dana u ranim jutarnjim časovima. Putovanje autoputem do Niša, a potom dobro održavanim putem preko Svrljiga, Knjaževca i Kalne do krajnjeg odredišta (nije najkraća, ali je trenutno najbolja opcija za dolazak iz Beograda). Usputna zadržavanja su, kao i uvek, delom planska (koliko mi možemo da predvidimo), a delom situaciona (po potrebama dece). Poslednjeg dana, povratak u Beograd u večernjim časovima.


OSIGURANJE: Wiener Stadtische (kao i tokom cele sezone, i prilikom skijanja osigurava Sporticusove sportiste).


SKIJAŠKE STAZE: Sadržaj skijaškog centra "Babin zub" čine staze na lokacijama Konjarnik, Sunčana dolina, Babin Zub, Jabučko Ravnište i Markova livada. Skijalište "Babin zub" poseduje četvorosednu žičaru "Konjarnik" sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1400 skijaša na sat i ski-lift sidro "Sunčana dolina", kapaciteta 1200 skijaša na sat, kao i dečiji ski-vrtić (staza za početnike) sa pokretnom trakom "Markova livada".


Na lokaciji "Jabučko ravnište" nalazi se prva gondola u Srbiji. Osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. Više od 13 kilometara odlično uređenih staza različitih težina, pripremljenihza skijaše svih kategorija. Pored toga, u ski-centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.


SKIJAŠKE AKTIVNOSTI: Obuka i usavršavanje tehnike skijanja, po nivoima - u različitim grupama, u skladu sa početnim znanjem tehnike skijanja. Obim rada zavisi od mogućnosti dece da izdrže radna opterećenja.


BEZBEDNOST: 1) Prevoz dece do zimskog centra i nazad je po propisima o prevozu dece (kao i svaki put kada putujemo sa decom). 2) U objektu u kom smo smešteni su prisutni dežurni policije, GSS i uprava ski-centra. 3) Obuka skijanja se sprovodi na stazama koje, po najvišim standardima, održava JP "Skijališta Srbije". 4) Svi učesnici ski-kampa su posebno označeni dok su na stazi (posebnim prslucima). 5) Vođe grupa - treneri su takođe posebno označeni i u međusobnoj vezi su mobilnim telefonima i voki-tokijima. 6) Radna disciplina u samoj grupi je na visokom nivou (što je jedan od ključnih faktora). 7) I možda najbitnije - ljudi koji su zaduženi za vašu decu su spremni da učine sve što je potrebno da ga zaštite od eventualnih opasnosti.


PLAĆANJE: Prva rata prilikom prijavljivanja, ostale do polaska. Ukoliko je potrebna dodatna rata, može se platiti deponovanim čekovima datumiranim na februar 2018. god. 10% popusta za braću i sestre na ukupan iznos. Više informacija o cenama na broj telefona 063/765 8 777 ili putem mejla sk.sporticus@gmail.com.


skola skijanja    skola skijanja

OKVIRNI PLAN DNEVNIH AKTIVNOSTI:
6:45h Ustajanje
7-7:30h Futing
7:30-8h Sređivanje i ocenjivanje soba, jutarnja higijena
8-8:30h Doručak
8:30-9:00h Pripremanje za polazak na skijanje
9-12h Škola skijanja i aktivnosti na snegu
11h Užina
12-12:30h Povratak sa staze, spremanje za ručak
12:30-13h Ručak
13-13:30h Povratak na stazu
13:30-16h Škola skijanja i aktivnosti na snegu
16:30h Užina
16:30-18h Tuširanje, raspremanje sportske opreme
18- 19h Aktivni odmor (druženje, tematski razgovori, crtanje...)
19-19:30h Večera
19:30-20h Priprema za večernji program
20-22h Večernji program (žurka, film, maskenbal, pokaži šta znaš...)
21h Povečerje - mlađi
22h Povečerje - stariji


Više informacija i prijavljivanje na broj telefona 063/765 8 777 ili putem mejla sk.sporticus@gmail.com.
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanja    skola skijanja    skola skijanja
skola skijanjaPostojeći komentari
Administrator
15. novembar 2017.
Informacije o cenama, načinu plaćanja i sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 063/765 8 777 ili putem mejla sk.sporticus@gmail.com.
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.


Ime


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!