skola sporta sporticus

Crtice iz sportskog života
09. jun 2017.

U Sporticusu se posebno radujemo junu. To je mesec kada menjamo sale za otvorene prostore. Ta promena prija svim našim čulima. Jun je takođe mesec kada je kraljica sportova na programu na svim lokacijama na kojima treniramo. Atletika je veoma lep i zabavan sport koji nam omogućava da, pored veština koje uz nju naučimo, pravilno razvijamo telo. Ona obuhvata trkačke, bacačke i skakačke discipline. Sada je jedinstvena prilika da se sa njom družimo, pa vas pozivamo da prisustvujete što većem broju treninga.


Treninge napolju takođe koristimo kao pripreme za kampove koji slede u junu i julu. Podvlačimo termin "pripreme" zato što se na kampovima trenira uglavnom napolju i treninzi zauzimaju najveći deo dnevnih aktivnosti. To možemo uporediti sa pripremama odraslih sportista - režim je gotovo isti, jer deca imaju treninge nekoliko puta u toku dana. Takav režim od tela zahteva određenu fizičku spremu, u protivnom, mogu se ispoljiti negativni efekti koje trenažni stres izaziva (pad imuniteta, povređivanje, loš san, mučnine...).


Iz dugogodišnjeg iskustva u radu sa decom zaključili smo da deca koja odlaze na kampove (pripreme) slabije podnose opterećenje ako su pravila trenažnu pauzu pre odlaska. Telo je inertna sprava i ima potrebu da se adaptira. Kada usledi trenažna pauza, neophodno je postepeno uvoditi organizam u opterećenje. Nažalost, zbog izuzetno ispunjenog rasporeda i prilagođavanja treninga većini koja je u dobroj formi, na kampovima se često nema vremena za postepeno uvođenje u aktivnosti. Stoga je najbolje da dete pre odlaska bude što aktivnije, kako bi bilo u dobroj kondiciji i kako bi bilo u mogućnosti da mu sportske aktivnosti kojima se bavimo na kampovima prijaju. Tako smo u poziciji da ostvarimo ciljeve kojima težimo: poboljšanje fizičke spreme, sportskih veština i istovremeno uživanje u trenažnom procesu.
skola sporta
Sve vestiPostojeći komentari
Administrator
09. jun 2017.
Samo napred!
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!