skola sporta sporticus

Sporticusov prolećni kros 2016
20. april 2016.

Deca Sporticusa obožavaju kros. Iz godine u godinu, sve je više zainteresovanih za ovu takmičarsku aktivnost, a kako dođe lepo vreme, sve češće čujemo pitanje: "A kad' će kros?". Sve ono što dete čini detetom, čini ovaj događaj zanimljivim i lepim: druženje, uživanje, igra, izazov, želja za nadmetanjem, borbom i pobedom, radost, ali i ljutnja.


I da ne zaboravimo, trčanje je jedan od osnovnih oblika čovekovog prirodnog kretanja , a deca će to da potvrde na najbolji način. U to ime vas pozivamo - dođite, dovedite dete na kros i što je još važnije, učešćem u porodičnoj trci, ličnim primerom pokažite koliko je lepo i važno učestvovati i dati sve od sebe, bez obzira na krajnji rezultat.


Sporticusov prolećni kros će se održati 23. aprila 2016. u Košutnjaku. Pripreme su već počele - još malo i sve je spremno za veliku trku. Trčaće se u više uzrasnih kategorija (dečaci i devojčice u okviru svojih uzrasnih kategorija trče zajedno). Svaki Sporticusov sportista koji završi trku i prođe kroz cilj će dobiti Sporticus diplomu za uspešno završen kros.


Inovacija u odnosu na prethodna takmičenja je to da će takmičari u najstarijoj uzrasnoj kategoriji imati takmičenje u duatlonu - učestvovaće članovi Sporticusovog triatlon tima, a poziv je otvoren i za druge koji bi da se oprobaju u ovoj disciplini. Ovo takmičenje podrazumeva da se, posle istrčanih 800m, vozi bicikl 5km, i potom trči još 400m. Start za trku će biti u isto vreme kao i za trku 800m, s tim što se trka potom nastavlja. Postignuti rezultati u obe trke će biti bodovani (dete može biti prvo u krosu, nastaviti takmičenje i biti prvo u duatlonu i za oba takmičenja dobiti medalju).


Očekujemo članove škole sporta Sporticus da se prijave do četvrtka uveče i da u što većem broju dođu i uživaju sa trenerima, sportskim drugarima i svojim porodicama u još jednom sjajnom sportskom danu.


beogradski maraton


Napomene:
- Kros se održava na trim-stazi u Pionirskom gradu u Košutnjaku.
- Dete ima pravo učestvovanja u svojoj, ili starijoj uzrasnoj kategoriji.
- Na zagrevanje se polazi 15 minuta pre početka trke, pa je na lokaciju održavanja krosa potrebno doći makar 20 minuta pre starta. - Ne unositi hranu makar sat vremena pre trke, posebno ne teže svarljivu hranu (jutro pre trke jesti samo lako svarljivu hranu bogatu ugljenim hidratima). - Ne unositi veće količine tečnosti pred trku.
- Obaviti fiziološke potrebe pred dolazak na trku.
- Oprema za trku: udobne patike koje se ne klizaju, lagana sportska odeća koja ne sputava pokrete (u skladu sa vremenskim uslovima). - Posle trke šetati, dok se organizam ne umiri, i obaviti kraće istezanje.
- Prijavljivanjem i dovođenjem deteta na trku roditelji garantuju da je dete zdravstveno sposobno za kros.


Mapa:
https://www.google.com/maps/@44.7626267,20.4376004,17z?hl=en-US
beogradski maraton
Sve vestiPostojeći komentari
Administrator
20. april 2016.
Napred Sporticusovci!
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!