skola sporta sporticus

Prvenstvo Srbije u kros-triatlonu
15. maj 2017.

Juče smo učestvovali na Prvenstvu Srbije u kros-triatlonu. Vreme ni najmanje nije obećavalo - jaka kiša nas je ispratila iz Beograda, pratila usput i dočekala u Kragujevcu. Ipak, znamo zašto smo došli: da steknemo nova iskustva i oprobamo se, prihvatimo izazov i vidimo na čemu smo.


A bilo je negodovanja - te ne bi da plivaju u jezeru, te ne bi da voze bicikl po blatištetu, te mrzi ih da trče... Poziv sudija na start je okončao sva premišljanja, nedoumice i strepnje - tu smo gde smo, došli smo da učestvujemo, da damo sve od sebe i izborimo se za plasman.


Juriš! Prohladna voda koja parališe mozak i abolira sve što smo naučili u vezi sa tehnikama plivanja, dok oštar povik trenera sa obale ne ulije sigurnost i "prizove pameti". Blato koje blokira kočnice i menjače, zbog kojeg padamo. Blato koje tera da zastajemo i uklanjamo ga sa točkova, koje prosto ne dozvoljava da vozimo bicikl onako kako smo navikli - lagano i bez zastoja. Guramo bicikl, vučemo ga, mučimo se. I drugi to vide, pa povremeno stižu ponudeposmatrača i navijača da pomognu. Ipak, treneri su usadili moralne principe: trka mora da se dovrši pošteno, bez pomoći sa strane. Nema varanja. Guraj, vozi ili odustani. A nikom ne pada na pamet da digne ruke, samo ih brine da ne naprave glupost i dobiju penale.


I onda sledi trčanje. Umorni, iznemogli, ali ne i posrnuloh duha. Jasno je da je kraj tu negde, najteže smo pregurali, može još i to trčanje da se izdrži. I idemo: gore-dole, gore-dole... kroz šumarak, prebrojavamo krugove koje treba preći, cilj je blizu.


Svih 11 prijavljenih dovršavaju trku (desetoro dece i trener). Neki su se okitili i medaljama, a svi su pobednici u borbi sa sobom u okolnostima u kojima su se našli. Od srca čestitamo svim učesnicima!


Sve vestiPostojeći komentari
Administrator
15. maj 2017.
Bravo majstori!
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!