skola sporta sporticus

Završen Sporticusov kros festival10. maj 2018.

Dana 5. maja, u Pionirskom gradu, u srcu Košutnjaka, održan je "Sporticusov kros festival" - kros trčanje za decu i kros duatlon za sve kategorije. U zoni za registraciju zabeležen je rekordan broj učesnika.


Započeli smo Sporticus prolećnim krosom za decu uzrasta 3 - 12 godina. Uzrasne kategorije nastupale su po opadajućem redosledu, tako da su se najstariji prvi nadmetali. Trim - stazom jurcamo od 10 sati, niže se trka za trkom, a dečiji entuzijazam i borbenost ne splašnjavaju.


Kao i inače, najbrojnija i najveselija je porodična trka - kruna Sporticusovog krosa. Roditelji, bake, deke, tetke, stričevi... treba sa decom da pređu (istrče ili prepešače, ko kako želi) svih 800 metara trim - staze i da zajedno uđu u cilj. Najmlađi učesnik nije imao ni godinu dana, a za najstarijeg ne znamo. :)


Usledio je kros duatlon, koji smo ranije organizovali kao interni događaj u sklopu krosa, ali od ove godine smo "porasli" i sada je trka zvanično takmičenje pod pokroviteljstvom Srpske triatlonske unije - Kup Srbije u kros duatlonu za sve kategorije.


Košutnjak, sa desetinama šumskih staza, je kao stvoren za ovakve aktivnosti, a serije "trčanje - vožnja bicikle - trčanje" su započele revijalnom trkom za najmlađe koji su želeli da se oprobaju u ovoj disciplini. U borbu za medalje su prvi krenuli poletarci, zatim mlade nade i nade i na kraju juniori, rekreativci, age i elit.


Čestitamo svim učesnicima i zahvaljujemo im se što se uveličali i upotpunili ovaj događaj.


Posebnu zahvalnost dugujemo našim roditeljima volonterima - Bisi, Ljilji, Violeti, Milijani, Maji, Biljani, Jasmini, Stevu, Ceci, Miši i tetki Sanji, jer bez njih ta subota ne bi prošla tako sjajno kao što jeste.

Postojeći komentari
Administrator
10. maj 2018.
Bravo Sporticusovci!
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.


Ime


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!