skola sporta sporticus

Kraj stare i početak nove sezone
01. septembar 2015.

biciklizam deca

Leto je pri kraju i Sporticus se vraća u sale. Završavamo staru i otvaramo novu, sedmu sezonu u školi sporta Sporticus. Vredno i posvećeno ćemo raditi na tome da budemo još bolji.


Vratimo se na kratko na leto da sumiramo utiske.


Nedeljni program je bio vrlo zanimljiv za sve koji su leto proveli u Beogradu.


Radili smo obuku vožnje bicikala. Najmlađi su učili prve korake - kako krenuti, održavati ravnotežu, mini poligone... dok su stariji išli u vožnje, učili kako da se ponašaju u saobraćaju, kako da savladaju neravne podloge i nagibe.


Sportske igre sa loptom, u avgustu smo radili košarku. Trenutno popularan sport zbog evropskog prvenstva je i deci bio vrlo zanimljiv. Vođenje lopte, kotrljanje, dodavanja, šutevi, i sve što ono čini košarku jednim od najinteresantnijih sportova deca su uspešno prošla, i sa nestrpljenjem čekaju da se i u sali probaju pod obručevima.


Tenis, poslednjih godina jedan od najpopularnijih sportova u Srbiji, koji i kod naše dece izaziva veliko interesovanje, pa su treninzi tenisa uvek bili dupke puni. Lepo se radilo, naučili smo bekhend i forhend, kako da se krećemo, da skupljamo loptice i pomognemo da i naš drugar može lepo da radi i savlada zadatke. "Snežne loptice" su bile omiljena razbibriga - za zadato vreme prebaciti što više loptica preko mreže. Ih, kakva uživancija je to bila!


Atletika. Skok u dalj, troskok i bacačke discipline. Nije bilo lako naučiti osnove troskoka, ali čim su uspeli da naprave prvi skok, deca su oduševljeno pokušavala da poprave daljinu. Bacanje koplja i kugle smo već radili i deca znaju osnove, pa smo mogli raditi na unapređivanju tehnike bacanja. Možda ćemo jednog dana baš iz Sporticusa imati naslednike Ivane Španović i Asmira Kolašinca.


Rolere deca izrazito vole. Vredno smo radili, a roditelji su jedva čekali da se deca osamostale kako bi išli u u porodičnu vožnju. Vožnja unapred, podizanje nogu, poligoni, skretanje, zaustavljanje... Deluje jednostavno, ali sve se mora savladati da bismo suvereno vladali stazom.


Leto je skoro iza nas. Uživali smo u njemu i spremno očekujemo nove sportske izazove.


Srećan početak sezone!


skola tenisa


Sve vestiPostojeći komentari
Administrator
01. septembar 2015.
Samo napred :)
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!