skola sporta sporticus

Letnji kamp, deveti dan
26. jun 2014.

Divno jutro u Aleksandra kampu. Sporticusovci su opet prvi na nogama i užurbano se vrzmaju po svojoj bazi vredno radeći svoj posao. Sve je isto kao i svakog jutra, samo što nisu u toku pripreme za futing, već pripreme za napuštanje baze i polazak na put. Drugari opominju jedni druge: "Zabravio si peškir, spakuj posteljinu, ostao ti je kupaći na žici, ponesi duks..."


skola sporta

Doručak je rutinski, ali kvalitetno odrađen. Ekipa za sređivanje stolova je još jednom odradila sve po propisu, možemo dalje...


Počinjemo sa iznošenjem stvari i još jednom imamo priliku da vidimo timski rad na delu: oni snažniji iznesu svoje stvari i brzo se vraćaju da pomognu onima koji ne mogu sami! Pročešljali smo našu bazu uzduž i popreko, uverili se da ništa nismo zaboravili i dobili zeleno svetlo za pokret. Pozdravljamo se sa domaćinima, grlimo se, ljubimo, oni nas hvale, dižu u nebesa - a nama em milo, em drago, em malo crvenimo... Mada, kada te hvale i doktor i šef kuhinje i spasilac i koordinator aktivnosti i animatori i sekretar i šef kampa - onda tu, ipak, ima nešto više od pukog laskanja. Veliko hvala našim domaćinima! Sve najbolje, krećemo!


Prijatna vožnja ka Waterland-u, a naši sportisti nisu navikli da lenčare - pa pevaju, smišljaju i na kraju nastade Sporticusova himna! Stih po stih, ispravka, dopuna, amandman i spontano nastade pesma o Sporticusovcima.


Waterland - eee, konačno zabava bez sportske presije. Ili ne? Koliko god se naši sportisti trudili da su opušteni da uživaju, ne mogu protiv sportske niti u sebi. Bilo je tu i osvajanja kojekakvih stenovitih kota u sred travnatih oaza, pa takmičenja u pravilnosti tehnike plivanja, brzini uspinjanja na tornjeve, zvezdama, stavovima, ronjenju na dah, hrabrosti u tuširanju hladnom vodom i mnogim drugim avanturističkim poduhvatima, uključujući i poziranje pred kamerama.


Pakovanje i vožnja do Soluna, Zejtinlika. Relativno kratka i istinski dostojanstvena poseta ovom spomeniku istorije. Pred trenerima je jako težak zadak - objasniti gde smo i zašto smo tu. Naša deca su svima dala veliku lekciju iz ponašanja - čim smo im lepo (i tiho) objasnili kako se valja ponašati na ovom mestu, prestala je sva graja i samo se tihi šapat mogao čuti.


Završili smo posetu Zejtinliku i krećemo u šetnju Solunom. Neverovatna disciplinovanost u našoj grupi! Svi se kreću tačno kuda treba, reaguju na svaki znak, nijedna flašica da ispadne i zakotrlja se solunskim pločnicima. Prolaznici zastaju, okreću se, smijulje se, mašu, pozdravljaju - a kada uvide da nismo Grci, a toliko nas (i u tom uzrastu) organizovano i bez problema krstari ulicama Soluna, osmeh se još više razvuče, i svi su spremni da priskoče u pomoć.


Išetasmo se propisno, crevca počeše da krče, pa kad smo kružnom trasom stigli do Aristotelovog trga, odmah se sjurismo u restoran za koji smo dobili iskrene preporuke meštana. Izleću sa pulta girosi za Sporticusovce, izleću i izleću... (pa ima nas mnogo, šta ćemo), a red ljudi koji bi da sebi priušti zadovoljstvo girosa se povećava - nama malo neprijatno, ali kad je glad u pitanju, nema pardona (ko je prvi, prvi je - a to je pun restoran Sporticusovaca, i svi su gladni!). Girosi su smazani u tren oka, pred restoran stiže autobus, ukrcavanje i krećemo. Posle punih sedam minuta, skoro svi spavaju, a Sporticusov bus grabi put Srbije.


Udobna vožnja, relativno brzi prelasci granica, očas posla eto nas u Srbiji. Buđenje, pakovanje rančeva, grickanje i već smo na Košutnjaku - pristigosmo na grljenje, ljubljenje.


Doviđenja, draga deco, do sledeće avanture.


Letnji kamperski tim


Fotografije sa kampa možete pogledati ovde, a video zapise ovde.   Sve vestiPostojeći komentari
Administrator
27. jun
Prelepo :)
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!