skola sporta sporticus

Druga sedmica avgusta
26. avgust 2014.

Prošla je još jedna uzbudljiva sedmica. Za razliku od prethodnih, vreme nas je poslužilo i zahvaljujući njemu, odradili smo skoro sve što smo planirali.


U ponedeljak, posle dužeg vremena, konačno je održan trening plivanja. Deca su pokazala veliku radost, svaki zadatak su motivisano i bez poteškoća odradila, što je i razumljivo, s obzirom na to da duži vremenski period nisu bila u prilici da uživaju u vodi.


Utorak, dan rezervisan za rolere. Većina dece se potpuno oslobodila straha od rolera, tako da je uočljiv zavidan napredak kod svakog deteta. To je jedan veliki plus, kako za decu, tako i za same trenere, koji nam otvara vrata još bržeg napredovanja.


U sredu je na repertoaru bio tenis. Ponavljali smo tehničke elemente vežbane na ranijim treninzima, kako bismo ubrzali automatizaciju kod dece. Puna koncentracija na pravovremeno korigovanje tehničkih grešaka, ranije uočenih prilikom izvođenja udaraca. Takođe, stariji su radili i neke nove elemente ovog prelepog i tehnički kompleksnog sporta.


U četvrtak je održan poslednji trening fudbala u letnjem ciklusu. Posle uvodnog i pripremnog dela, nastupio je glavni deo, u kojem je organizovano takmičenje (rezulati su prikazani u tabelama ispod), koje je izgledalo na sledeći način:

     1. Na sredini rastojanja od stativa rukometnog gola (300x200 cm), na liniji gola, postavljen je mali gol (90x70 cm);
     2. Svako dete je imalo na raspolaganju sedam lopti;
     3.Udaljenost sa koje su izvođeni udarci je 5m;
Bodovanje:
     1. Ako lopta pređe preko visine prečke malog gola, dobijaju se tri poena.
     2. Ako lopta prođe kroz mali gol, dobijaju se dva poena.
     3. Ako lopta uđe u rukometni gol, dobija se jedan poen.
     4. U slučaju da lopta pogodi stativu malog gola ili se promaši rukometni gol, ne dobija se poen.


Svako dete imalo je po dva pokušaja, mereno je vreme izvođenja, a rezultati su sabirani. U slučaju istog broja poena, brže vreme izvođenja je značilo i bolji rezultat.


Nažalost, održan je samo trening sa mlađom grupom, jer je iznenadna i jaka kiša onemogućila održavanje treninga sa starijom grupom.


U petak su održani treninzi atletike, gde je akcenat stavljen na metodiku bacanja diska. Nakon uvodnog i pripremnog dela, u glavnom delu (mlađa gupa) , paralelno je održana metodika bacanja diska i poligon koordinacije. Deca su bila podeljena u dve grupe. Sa starijom grupom odrađena je metodika bacanja diska. I na kraju, poslastica - fudbalska utakmica u kojoj su i treneri sa decom odmeravali snage.Rezultati takmičenja Sve vestiPostojeći komentari
Administrator
26. avgust
Bravo majstori :)
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!