skola sporta sporticus

Letnji kamp, drugi dan
19. jun 2014.

Sportsko jutro za početak sportskog dana. Ustajanje u 7h, razbuđivanje na plaži uz trčanje uz obalu po sitnom pesku. Izgleda jednostavno i lako, ali iz kreveta uskočiti u sportsku opremu i baciti se na trening nije nimalo lako, ali je zato i te kako dobro za razvijanje sportske volje, čvrstine i upornosti i, naravno - apetita.


Doručak u 8:30h. Futing je odradio svoje, naši sportisti jedu duplo u odnosu na ostale drugare iz kampa! :-)


Raspremanje soba i polazak na plažu. Ploveća trambolina vrvela je danas od Sporticusovaca koji su se nadmetali ko će doći do bolje ideje za skok sa nje. Uz trambolinu, još jedno veliko uzbuđenje i sjajni doživljalj - vožnja na "banani". Neki su se premišljali i skupljali hrabrost, a neki su bez razmišljanja poleteli da što pre zajašu tu divnu spravu. :-)


Ručak. Apetit na visini zadatka. Nestaju bataci i karabataci, testenina praćena salatom...


Popodnevni odmor, što pasivni - neki su jedva dočekali randevu sa krevetom, što aktivni - uz lastiš, tenis-fudbal i zabavne sprave u obližnjem parku. Potom je održan žreb na kome su izvučeni nazivi ekipa i raspored takmičenja. Sporticusove Egejske igre mogu da počnu. Na bazenu su Igre otvorene vaterpolo utakmicom između Atine i Indije, uz zdušno navijanje ekipa Mesopotamije, Sparte, Rimskog carstva, Egipta i Kine.


Neumorni smo nastavili sportsko druženje na plaži sve do posle 19h. Vratili smo se u kamp, istuširali se i sredili za večeru. Tokom večere vreme se pogoršalo, počeo je da duva vetar a onda je pljusnulo. Prava letnja nepogoda. Većina drugara je već bila u svojim kućicama, a ekipica sporih žvakača je ostala zarobljena u restoranu do kraja pljuska. Ne možemo a da ne pohvalimo decu koja su u trenutku početka lošeg vremena odmah počela da preuzimaju inicijativu i da sama preduzimaju ono što treba uraditi: sklanjaju rasprostrte peškire i kupaće, zatvaraju žaluzine i prozore, a neki su čak pripremili materijal za zapušavanje prostora ispod vrata ukoliko vetar nanese kišu! Bravo deco, obožavamo vas!


Kratkotrajno nevreme nam je malo poremetilo ritam, lepo nas testiralo, ali što je najvažnije, nije nas sprečilo da obeležimo izuzetno bitan događaj: "danas nam je divan daaan, divan daaan, divan daaan, našoj Lari rođendaaan...". Planirano rođendansko iznenađenje je uspešno sprovedeno u delo, svećice uspešno ugašene, torta još uspešnije smazana, a naša ljupka slavljenica izgrljena i izljubljena. Laro, srećan rođendan!


Posle rođendanskog slavlja bilo je, tutanjac na spavanjac! :-)


Fotografije sa kampa možete pogledati ovde, a video zapise ovde.

Sve vestiPostojeći komentari
Administrator
18. jun
Samo napred kamperi :)
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!