skola sporta sporticus

Panonska avantura
08. jun 2015.

panonska avantura

Avantura - reč koju smo toliko puta upotrebljavali. Sa Sporticusom je zaista svako putovanje velika avantura. Trudimo se da deci bude uzbudljivo, da im svaku prepreku predstavimo kao izazov vredan truda i savladavanja, da im pružimo nešto neponovljivo. Tako je bilo i ovog puta.


Po izlasku iz autobusa smo se podelili u grupe. Osvajanje Fruške gore je moglo da počne. Svi zajedno smo se popeli do vrha Stražilovo, gde smo napravili kraću pauzu, a zatim nastavili vijugavim šumskim putićima. Najmlađi su išli lakšim stazama, dok su se starija deca upustila u zahtevnije i duže planinarenje i otkrivanje lepota ove planine. Šuma se orila od dečije graje, dozivali su se lavovi i tigrovi, pretvarali smo se da smo vukovi, prikupljali "salatu" za obrok kad ogladnimo, preskakali potočiće, posmatrali insekte... Nakon povratka u podnožje i kratkog predaha, uputili smo se ka Bačkom Petrovcu, u akvapark "Petrolend".


panonska avantura

Kad se na vidiku ukazao akvapark, usledio je gromoglasan aplauz, uz sveopštu ciku i vrisku. Užurbano presvlačenje, mazanje kreme za sunčanje i postrojavanje. Dečiji raj, prskalice, divlja reka, bazen sa talasima, crna rupa, tigar, zebra, duga… Nekolicina najhrabrijih je savladala i kamikazu - tobogan pred kojim i mnogim odraslima zaklecaju kolena. Nismo znali gde ćemo pre. Još jednom, pa još jednom… "Samo još jednom, treneru, molim te."


Tuširanje, pranje kose, presvlačenje. Smazali smo po palačinku i popili osvežavajući sok od zove, ukrcali se u autobuse i krenuli ka Beogradu. Kako to uvek biva kada se vraćamo kući, većina dece je prespavala put; oni budni su razmenjivali utiske i prepričavali anegdote.


Do sledeće avanture, draga deco, pozdrav od vaših trenera.
Sve vestiPostojeći komentari
Administrator
08. jun 2015.
Bravo Sporticusovci :)
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!