skola sporta sporticus

Završen Sporticusov kamp Golija 2017.
28. jun 2017.

Sporticusov kamp Golija 2017. je završen. Od samog dolaska smo bili oduševljeni uslovima i mogućnostima koje nam je ova planina pružila.


Treneri su iz dana u dan pažljivo pratili napredak dece i odlično planirali aktivnosti. Prioritet su bili plivanje, gimnastika, košarka i atletika.


Starija grupa je imala prave sportske pripreme. Grupa triatlonaca se, između ostalog, spremala za predstojeća takmičenja, a ostali članovi grupe "stariji" su ih u stopu pratili.


Do sada nismo imali prilike da svakodnevno sistematski radimo sa decom na bazenu, a uverili smo se da napredak može biti očigledan za samo sedam dana. Unapredili smo tehnike plivanja, okrete u vodi, postali smo izdržljiviji.


U mlađoj grupi je bilo dece koja su se plašila da priđu bazenu, da uopšte uđu u njega. I kada ih poslednji dan vidite kako opušteno "plivaju", kad ih čujete kako ponosno saopštavaju drugarima šta su tog dana radili, kada ne možete da ih isterate iz bazena i odvedete na pauzu - znate da ste ispunili cilj.


Na treninzima gimnastike smo preskakali kozlić, uvežbavali stav na glavi i šakama, učili sastave na gredi, pravilne kolutove unapred i unazad, pa i leteće. Treninzi košarke su nam bili svojevrsno opuštanje. Uživali smo u timskoj igri, organizovali akcije, uvežbavali tehniku.


Na atletici smo najviše vremena i pažnje posvetili učenju tehnike pravilnog sprinterskog trčanja. Takođe smo uvežbavali i bacanje kugle i rakete, koja je bezbednija zamena za koplje i olakšava učenje tehnike.


Osim sportskih, uvežbavali smo još neke "veštine". Zabavljali smo se i maštali na balu pod maskama. Uz podršku drugara, savladavali stid i recitovali, pevali, plesali... pred publikom. Sređivali smo sobe i učili da budemo pedantni. Učili smo da nije važno da li nešto volimo da jedemo ili ne - i zato smo praznili tanjire pune ukusne hrane - da bismo bili živi i zdravi, da bismo bili snažni i vredno trenirali i porasli veliki. :)


Mi odrasli Sporticusovci smo vrlo zadovoljni našim sportistima. Ponosimo se njima i hvala im što su nas, uprkos svim naporima, slušali i pratili do poslednjeg daha.


Vidimo se sledeće godine!
skola sporta    skola sporta    skola sporta

skola sporta    skola sporta    skola sporta

skola sporta    skola sporta    skola sporta

skola sporta    skola sporta    skola sportaSve vestiPostojeći komentari
Administrator
28. jun 2017.
Bravo majstori!
 
Ostavite komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja od strane administratora.
Vaša E - mail adresa neće biti objavljena.


Ime i prezime


E-mail


Komentar

 
 
 
 

Pratite nas


 

Škola sporta Sporticus

Adresa: Šavnička 45V/20,

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 / 76 58 777

Tel: +381 60 / 02 31 273

info@sporticus.rs
www.sporticus.rs

Posvećeni deci i sportu!