Nakon dvanaest uspešnih skijaških sezona, planiramo novu zimsku avanturu za Sporticusove skijaše. Idemo na na Staru planinu, na kojoj se odavno osećamo kao kod kuće.

Kao i pre, među nama će biti skijaša različitih nivoa skijaških veština. Neki će po prvi put stati na skije, neki će usavršavati stečeno znanje, neki će uvežbavati finese i razmetati se na stazi. A svi ćemo vredno raditi, družiti se i sticati nezaboravne uspomene.

Kad god i gde god putujemo, postanemo prava mala komuna, Sporticusova porodica. Tako će biti i ove zime.

Važno je da pred put svako od nas obrati pažnju na svoje zdravlje, da se čuva i da se kreće u odabranom, kontrolisanom krugu ljudi – barem nekoliko dana pred polazak – kako bismo na planinu doputovali zdravi i čili.

 

Smeštaj

Bićemo smešteni u planinarskom domu „Midžor”, dobro poznatom svima koji su sa nama skijali. Nadamo se da će biti i onih koji će po prvi put prenoćiti u PD „Midžor”, na 1580 metara nadmorske visine, tik ispod planinskog vrha Babin zub (1758 m nadmorske visine), usred parka, u netaknutoj prirodi, pod prvim stepenom zaštite.

Sobe su višekrevetne, svaka sa sopstvenim kupatilom.

 

Termini / Smene

Na Staroj planini ćemo boraviti od 8 . do 22. januara 2023. godine. Organizovaćemo se u dve smene:

I smena: 8–15. januar 2023. godine – mešovita uzrasna grupa, skijaši i neskijaši.
II smena: 15–22. januar 2023. godine – mešovita uzrasna grupa, skijaši i neskijaši.

 

Skijaške staze

Skijaški centar „Stara planina” obuhvata staze na lokacijama Konjarnik, Sunčana dolina, Babin zub, Jabučko ravnište i Markova livada. Na Jabučkom ravništu nalazi se prva gondola u Srbiji – osmosedna gondola koja prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. Ski-centar čini više od 13 kilometara odlično uređenih staza različitih težina, pripremljenih za skijaše svih kategorija. Pored toga, u ski-centru „Stara planina” izgrađen je sistem za veštačko osnežavanje, tako da snega nikad ne nedostaje.

 

Skijaške aktivnosti

Obuka i usavršavanje tehnike skijanja odvija se po nivoima – u različitim grupama, u skladu s početnim poznavanjem tehnike skijanja. Obim rada zavisi od mogućnosti dece da izdrže radna opterećenja.

 

Cene

– Predškolci: 55.500 RSD

– Deca uzrasta 7-11,99 godina: 53.500 RSD

– Deca uzrasta 12 godina (i starija): 60.000 RSD

U cenu su uračunati smeštaj na bazi punog pansiona (tri glavna obroka + dve užine), prevoz, ski-pas, obuka skijanja, briga o deci.

Rođena braća i sestre imaju popust 10%.

Celokupan iznos mora biti uplaćen do polaska na ski-kamp.

 

Oprema

Svaki učesnik mora imati odeću za aktivnosti na snegu i skijaške rekvizite (kaciga, skije, pancerice). Za one koji žele da rentiraju skijaške rekvizite/opremu preko kluba, cena je 3.000 RSD za jedan komplet opreme.

 

Prijavljivanje

Kod trenera (samo kada je trener u mogućnosti da odmah upiše prijavu) ili putem SMS poruke na broj 063 765 8 777 ili mejlom na sk.sporticus@gmail.com.
U prijavi navesti:
– ime i prezime deteta
– godište
– termin za koji se prijavljuje
– nivo znanja skijanja (za one koji ranije nisu išli sa nama na skijanje).

Prijavljivanje traje do popune mesta, a kao konačne se računaju samo one prijave kod kojih je, nakon preliminarne prijave, izvršena i uplata prve rate u minimalnom iznosu od 20% od ukupnog iznosa.