Iza nas je osam uspešnih ski-kampova i veliki broj Sporticusovaca koji su uspešno savladali osnove skijanja. Svaki put smo radili vredno i u žestokom tempu i svaki put smo se zadovoljni vraćali kući, noseći sa sobom nova znanja i sjajna iskustva.

Idemo već sedmi put na Staru planinu. Ponovo ćemo biti smešteni u planinarskom domu “Midžor” (bivši “Babin zub”).

Idemo da krstarimo Konjarnikom, Sunčanom dolinom, Babinim zubom, Jabučkim ravništem. Da stičemo nova skijaška znanja i uvežbavamo veštine. I da u pauzama uživamo u neopisivom pogledu sa vrhova, da grickamo užinu i pijuckamo čaj.

A ekipa iz skijališta se uvek brinula, bez obzira na temperaturu, vetar, mećavu…, da obezbedi neophodne uslove – funkcionalne staze i mogućnost da neprekidno skijamo. I to uvek pod budnim okom redara i pripadnika GSS-a. Čak i kad nam se činilo da smo sami na stazi – oni su uvek negde blizu, na dohvat ruke ako su nam potrebni.

PD “Midžor” se nalazi na 1580 metara nadmorske visine, ispod planinskog vrha Babin zub (1758 mnv) u parku netaknute prirode, pod I stepenom zaštite države. Od najvišeg vrha Srbije, Midžora, udaljen je 5,4 km vazdušnom linijom.

Sobe su višekrevetne, sa sopstvenim kupatilom.

Na Staroj ćemo boraviti u periodu 18. januar – 1. februar 2020. Smene su sledeće:

I 18-25.1.2020. – mešovita uzrasna grupa (predšklolci i školarci), skijaši i neskijaši
II 25.1.-1.2.2020. – mešovita uzrasna grupa (predšklolci i školarci), skijaši i neskijaši

SKIJAŠKE STAZE: Sadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama Konjarnik, Sunčana dolina, Babin Zub, Jabučko Ravnište i Markova livada. Skijalište “Babin zub” poseduje četvorosednu žičaru “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1400 skijaša na sat i ski-lift sidro “Sunčana dolina”, kapaciteta 1200 skijaša na sat, kao i dečiji ski-vrtić (staza za početnike) sa pokretnom trakom “Markova livada”.

Na lokaciji Jabučko ravnište nalazi se prva gondola u Srbiji. Osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. Više od 13 kilometara odlično uređenih staza različitih težina, pripremljenihza skijaše svih kategorija. Pored toga, u ski-centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje.

SKIJAŠKE AKTIVNOSTI: Obuka i usavršavanje tehnike skijanja, po nivoima – u različitim grupama, u skladu sa početnim znanjem tehnike skijanja. Obim rada zavisi od mogućnosti dece da izdrže radna opterećenja.

CENA:

– Predškolci – 41500 din.

– Deca uzrasta 7-11,99 god. – 39500 din.

– Deca uzrasta 12 godina (i starija) – 46000 din.

U cenu su uračunati smeštaj na bazi punog pansiona (tri glavna obroka + dve užine), prevoz, ski-pas, obuka skijanja, briga o deci.

Rođena braća i sestre imaju popust 10%.

Celokupan iznos mora biti uplaćen do polaska na ski-kamp.

PRIJAVLJIVANJE: Kod trenera (samo kada je trener u mogućnosti da odmah upiše prijavu) ili putem SMS poruke na broj 063 765 8 777 ili mejlom na sk.sporticus@gmail.com.
U prijavi navesti:
– ime i prezime deteta
– godište
– termin za koji se prijavljuje
– nivo znanja skijanja (za one koji ranije nisu išli sa nama na skijanje).

Prijavljivanje traje do popune mesta, a kao konačne se računaju samo one prijave kod kojih je, nakon preliminarne prijave, izvršena i uplata prve rate u minimalnom iznosu od 20% od ukupnog iznosa.