Planiramo i lagano se pripremamo za letnje akcije.

Prva stanica je Goč i tamo ćemo boraviti u periodu 23 – 30. juna. Idemo da vidimo da li je ono džinovsko deblo i dalje tamo, da ponovo probamo da ga pomerimo. Da ljubopitljivo analiziramo pečurke i komentarišemo da li su dobre da ih uberemo i odnesemo kuvaru da ih doda u ručak. Da idemo da se šetamo šumom, beremo i jedemo šumske jagode i pratimo cvrkut ptica. I da treniramo, podrazumeva se, po celi dan.

Zatim odlazimo u Grčku, u periodu 1 – 11. jula. Ove godine smo odlučili da promenimo kamp, pa ćemo biti u Cioniju, blizu Asprovalte. Idemo na “more na sto načina” – da plivamo, da učestvujemo u akvatlonu, da se brčkamo, oduševljeni izranjamo kamenčiće i školjke i čuvamo ih kao poklon za mame, tate, bake, tetke…. Idemo da se penjemo na veštačku stenu, da prelazimo tibetanski most dok nam drhte noge, spuštamo niz “zip-lajn”. Plus ono manje-više standardno: vaterpolo, košarka, fudbal, rukomet, ragbi… što na pesku, što na terenima. Večernje žurke nećemo ni pominjati.

Sledeće je logorovanje. Famozno spavanje u vrećama u šatorima, tuširanje pod zvezdanim nebom, branje organski uzgojenog povrća da bi ekipa imala šta da jede. Mažnjavanje tek ubranih šljiva, da nam malo skoči šećer u krvi i da snage da nastavimo. Okupljanje i druženje oko logorske vatre, prepričavanje raznoraznih doživljaja i pečenje krompira i kukuruza za večeru. Pravljenje skloništa, snalaženje u prirodi. I igranje, igranje i igranje. Deca do pet godina će logorovati u periodu 20 – 22. jul, a predškolsko i školarci od 22. do 26. jula.

U avgustu smo stacionirani u Beogradu. I ove godine ćemo u saradnji sa školom jezika Robertson organizovati sportsko – jezički kamp na Adi. Spremamo letnju mešavinu raznih sportskih disciplina i učenja engleskog jezika. Kamp će trajatu dve nedelje, od 6. do 17. avgusta.