VIII Sporticus skijaški kamp - "Stara planina 2019."

Idemo već šesti put na Staru planinu. Idemo u planinarski dom “Babin zub”, da nas hrane (između ostalog – najboljim čorbama na svetu!), greju, čuvaju san, pomažu u svemu što treba Nena, Pale, Boban, Peka, Boki…, da nam prave rođendanske torte, da nas maze i paze kao da smo njihovi (a na neki način smo to i postali).

Idemo da krstarimo Konjarnikom, Sunčanom dolinom, Babinim zubom, Jabučkim ravništem. Da stičemo nova skijaška znanja i uvežbavamo veštine. I da u pauzama uživamo u neopisivom pogledu sa vrhova, da grickamo užinu i pijuckamo čaj.

A ekipa iz skijališta se uvek brinula, bez obzira na temperaturu, vetar, mećavu…, da obezbedi neophodne uslove – funkcionalne staze i mogućnost da neprekidno skijamo. I to uvek pod budnim okom redara i pripadnika GSS-a. Čak i kad nam se činilo da smo sami na stazi – oni su uvek negde blizu, na dohvat ruke ako su nam potrebni.

Na Staroj ćemo boraviti u periodu 20. januar – 10. februar 2019. Smene su sledeće:

I 20-27.1.2019. – mešovita uzrasna grupa (predšklolci i školarci), skijaši i neskijaši
II 27.1.-3.2.2019. – mešovita uzrasna grupa (predšklolci i školarci), skijaši i neskijaši
III 3. 2.-10. 2.2019. – stariji školarci, iskusni skijaši

SKIJAŠKE STAZE: Sadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama Konjarnik, Sunčana dolina, Babin Zub, Jabučko Ravnište i Markova livada. Skijalište “Babin zub” poseduje četvorosednu žičaru “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1400 skijaša na sat i ski-lift sidro “Sunčana dolina”, kapaciteta 1200 skijaša na sat, kao i dečiji ski-vrtić (staza za početnike) sa pokretnom trakom “Markova livada”.

Na lokaciji “Jabučko ravnište” nalazi se prva gondola u Srbiji. Osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. Više od 13 kilometara odlično uređenih staza različitih težina, pripremljenihza skijaše svih kategorija. Pored toga, u ski-centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje.

skolica sporta sporticus

SKIJAŠKE AKTIVNOSTI: Obuka i usavršavanje tehnike skijanja, po nivoima – u različitim grupama, u skladu sa početnim znanjem tehnike skijanja. Obim rada zavisi od mogućnosti dece da izdrže radna opterećenja.

PRIJAVLJIVANJE: Kod trenera (samo kada je trener u mogućnosti da odmah upiše prijavu) ili putem SMS poruke na broj 063 765 8 777 ili mejlom na sk.sporticus@gmail.com. U prijavi navesti:
– ime i prezime deteta
– godište
– termin za koji se prijavljuje
– nivo znanja skijanja (za one koji ranije nisu išli sa nama na skijanje).

Prijavljivanje traje do popune mesta, a kao konačne se računaju samo one prijave kod kojih je, nakon preliminarne prijave, izvršena i uplata prve rate u minimalnom iznosu od 20% od ukupnog iznosa.