Program škole sporta Sporticus namenjen je deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta (3-11 godina). Program omogućuje da deca steknu znanja iz oblasti sporta (učenje tehnika, osnove taktike i pravila sportova obuhvaćenih programom) i da, pritom, što bolje razviju motoričke sposobnosti (stvaranje široke, stabilne motoričke baze za dalju sportsku specijalizaciju).

skolica sporta sporticus
Sporticus

Treninzi u sportskoj sali

Tokom perioda 1. septembar – 31. maj, osnovni deo programa škole sporta Sporticus se sprovodi kroz treninge u sali. U radu, na ovim treninzima, sprovodi se obučavanje elemenata atletike, gimnastike, košarke, fudbala, odbojke, rukometa i borilačkih veština. Takođe, na svakom treningu se koriste raznovrsne elementarne igre, kao i vežbe jačanja posturalne muskulature (koja je danas vrlo slaba kod dece, što ima za posledicu često javljanje telesnih deformiteta).

Treninzi u prirodi

Uz treninge u sali koje sprovodimo radnim danima, svake subote organizujemo treninge u prirodi za svoje sportiste. Treninge u prirodi praktikujemo od kako je Sporticus počeo sa sprovođenjem programa škole sporta, a u tome istrajavamo jer smatramo da je to izuzetno važan deo trenažnog procesa, sportskog obrazovanja i zdravog razvoja uopšte.

Treninzi na bazenu

Sportski klub Sporticus organizuje i obuku plivanja za polaznike svoje škole sporta. Reč je o treninzima sportskog plivanja, na različitim nivoima plivačkog znanja (od nivoa neplivača do savladavanja četiri stila plivanja). Treninzi se sprovode u bazenima namenjenim sportskom plivanju, sa adekvatnim uslovima za uspešnu realizaciju.

Letnji trenažni ciklus

U periodu 1. jun – 31. avgust svi treninzi u Sporticusovoj školi sporta se sprovode na otvorenom, a na treninzima se obrađuju elementi atletike, tenisa, sportova sa loptom, vožnja rolera i bicikla.

Dodatne aktivnosti

– Sportski kampovi (skijaški kamp, letnji kamp na planini, letnji kamp na moru)
– Planinarske akcije (jesenje i prolećne jednodnevne planinarske akcije)
– Logorovanje (boravak pod šatorima u prirodi)