Sportsko leto 2020.

Zima polako izmiče, uskoro će proleće, sunce polako nadjačava hladno vreme i otvara vrata našim planovima za predstojeće leto.

Naravno, treniraćemo u Beogradu, ali ćemo, kao i prethodnih godina, i putovati kojekuda – da iskoristimo lepo vreme i priliku da se sportski oprobamo u različitim atraktivnim okruženjima.

Pridružite nam se!

Putovanje sa Sporticusom počinjemo u raskošnoj prirodi i na čistom vazduhu na planini Goč. Tamo smo u periodu 17-24. juna. Idemo da se odmorimo od betona i gradske buke. Idemo da istražujemo šume, da hodamo bosi, kotrljamo se po travi, bezbrižno treniramo pod vedrim nebom i u pauzama odmaramo na proplancima, uživajući u pogledu i grickajući tek ubrane šumske jagode.

Nastavljamo preko granice – u Grčku u kamp Cioni. Tamo ćemo boraviti od 30. juna do 10. jula. Uželeli smo se naših kućica tik uz more i šuma talasa koji nas noću uspavljuje i dočekuje ranim jutrom. Malo ćemo da plivamo, malo da učimo da plivamo, malo da učimo se ne plašimo u vode i uživamo u njoj. I redovno da nešto gradimo, kopamo, zalivamo, skupljamo. A onda učestvujemo u turnirima (fudbal, basket, modifikovan ragbi na pesku…) i ostavljamo srce na terenu. Bude tu svega – i radosti, i strepnje, vriske, zagrljaja, suza, ali pre svega – fer-plej igre. Nezaobilazna je i gimnastika, jer kad se noge umore, deca rado stoje na rukama 🙂 . Tako zagrejemo rameni pojas, pa trčimo po vesla i kajake. Nekad u njima dočekamo i zalazak sunca.

Nastavljamo letnju avanturu bajkovitim logorovanjem na našem podneblju. Malci će logorovati u periodu 24 – 26. jula, a predškolci i školarci 26 – 30. jula. Danju zajedno brinemo o higijeni kampa, beremo voće i povrće i pripremamo obroke, učimo da se orijentišemo u prirodi, da vezujemo čvorove, pravimo skloništa u šumi. Veče provodimo uz logorsku vatru, pečemo kukuruz i krompir i uživamo u treperenju zvezda. Svasta učimo, a najviše se igramo. I mogli bismo tim tempom do kraja vremena.

U avgustu smo ponovo u blizini vode – na Adi Ciganliji. Tokom dve nedelje, 17 – 21. i 24 – 28. avgusta, u saradnji sa školom jezika Robertsonom spremamo koktel od engleskog jezika i niza  sportova (biciklizam, roleri, igre loptom…). Treniramo i učimo. I neizmerno uživamo.