Bliži nam se novo leto i planirane akcije.

Nažalost, od brčkanja u moru i „grčkih akitvnosti“ ni ove godine izgleda da neće biti ništa (držimo fige za narednu 😀 ).

Umesto toga, uživaćemo u lepotama Srbije. Evo šta sportski klub Sporticus organizuje za svoje članove (školica sporta, škola sporta i takmičarske selekcije):

Planinski kamp – Goč

U periodu 17 – 24. juna ćemo biti na Goču u “Dobrim vodama”. Na predivnom Goču! Imamo obezbeđene sve redovne sportske resurse (zatvorenu salu, otvorene terene – intenzivno ih koristimo, da ne bude zabune), ali je, nekako, mnogo uzbudljivije i zanimljivije švrćkati se po šumi, trenirati na livadama, potocima, proplancima. Jesti šumske jagode, iz čistog zadovoljstva jurcati uzbrdo i nizbrdo. U gumenjacima gacati po potocima i izigravati dabrove. Jeste da leto asociramo sa morem, ali duge nogavice i rukavi na planini nemaju premca.

Planinarska akcija na Goču

 

Beogradski sportski kamp

Kako nam se sportski kamp na Adi pokazao kao sjajna akcija, organizovaćemo ga i ove godine. U periodu 5 – 9. i 12 – 16. jula ćemo koristiti šta Ada nudi – jezero, sportske terene, prirodu. Učićemo plivanje, vozićemo bicikle, rolere, bavićemo se individualnim i timskim sportovima. I neizbežno uživati u druženju i društvenim igrama.

Sporticusov kamp na Adi - Beogradski sportski kamp

 

Logorovanje

Krajem jula idemo na logorovanje (predškolci 21-24. jula, a školarci 24-29. ili za one kojima nikad nije dosta ovih aktivnosti 21-29. jula). Logorovanje je posebno – stalno smo napolju, noću nas samo šatorsko platno deli od prirode, a uspavljuje nas poj insekata. Prilika deci da rade šta hoće (dobro, ne baš sasvim – malo prave skloništa, uče da vezuju čvorove, da prepoznaju živi svet… ). Lepota logorovanja je ne samo u neprekidnom kontaktu sa prirodom, već i u tome što svaki član ima neko zaduženje, svojim delovanjem doprinosi dobrom funkcionisanju grupe – ako ništa drugo, najmlađi bar nauče da odnesu pribor za jelo na određeno mesto za pranje. Stariji da prebrišu stolove, donesu vodu za kuvanje, drva za vatru, da u bašti uberu povrće za salatu i krompir za večeru, da u kotliću mešaju hranu da nam ručak ne zagori…  Doprinos svakoga je dragocen, a sjaj u okicama dece neprocenjiv.

Deca postavljaju šator na kampovanju

 

Sportsko-jezički kamp

U avgustu se vraćamo na Adu. Opet ćemo se baviti sportom, ali uz to i učiti engleski. U saradnji sa školom jezika Robertson, održaćemo sportsko jezički-kamp tokom dve sedmice: 9-13. i 16-20. avgusta. Prvi deo dana provodimo na Adi (u sportskim aktivnostima), a kada dođe vreme ručku selimo se u učionice škole Robertson da ručamo i bavimo se razvojem znanja engleskog jezika.

Deca na biciklima tokom sportsko jezičkog kampaŠkola Robertson

 

 

Svi kampovi su otvoreni za stalne članove naše školice i škole sporta, kao i za drugare koji reše da nam se pridruže u učlane u našu sportsku družinu.