Ponovo planiramo novu skijašku avanturu u režiji Sporticusa. I, naravno, idemo na Staru planinu (ni ove godine neće biti skijanja u inostranstvu).

Idemo na skijanje po dvanaesti put. Neki će po prvi put stati na skije, neki će usavršavati stečeno znanje, neki će uvežbavati i razmetati se veštinama. A svi ćemo vredno raditi, družiiti se, skupljati nezaboravne uspomene.

Kao i svaki put kad putujemo, bićemo prava mala komuna, ad hoc porodica.

Kako ne očekujemo da će se situacija u vezi sa pandemijom kovida sasvim smiriti do našeg odlaska, poštovaćemo sve preporučene preventivne epidemiološke mere. Kontatkti sa trećim licima biće svedeni na najmanju moguću meru, u samom planinarskom domu biće dezobarijere, dezinfekciona sredstva na svakom koraku, osoblje će nositi zaštitne maske, a u gondoli će biti posebno organizovani ulazi.

Pretpostavljamo da će i ove sezone tražiti negativan antigenski ili PCR test, ili potvrdu o vakcinaciji. Svakako, smatramo da svako treba da obrati posebnu pažnju o zdravlju pred put i da se kreće u izabranom, kontrolisanom krugu ljudi nekoliko dana pred polazak.

U svakom slučaju, imamo pozitivno iskustvo od prošle godine (čak nismo imali ni slučajeve standardnih zimskih viroza), pa očekujemo da će i ove sve proći glatko.

 

Smeštaj

Kao i prethodnih godina, bićemo  smešteni u planinarskom domu “Midžor” (bivši “Babin zub”). PD “Midžor” se nalazi na 1580 metara nadmorske visine, ispod planinskog vrha Babin zub (1758 mnv) u parku netaknute prirode, pod I stepenom zaštite.

Sobe su višekrevetne, sa sopstvenim kupatilom.

 

Termini / smene

Na Staroj ćemo boraviti u periodu 16 – 30. januara 2022. Smene su sledeće:

I 16 – 23.1.2022. – mešovita uzrasna grupa (školarci), skijaši i neskijaši
II 23 – 30.1.2022. – mešovita uzrasna grupa (predškolci i školarci), skijaši i neskijaši.

 

Skijaške staze

Sadržaj skijaškog centra “Stara planina” čine staze na lokacijama Konjarnik, Sunčana dolina, Babin zub, Jabučko ravnište i Markova livada. Na Jabučkom ravništu nalazi se prva gondola u Srbiji – osmosedna gondola koja prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. Ski-centar čini više od 13 kilometara odlično uređenih staza različitih težina, pripremljenih za skijaše svih kategorija. Pored toga, u ski-centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje, tako da snega nikad ne nedostaje.

 

Skijaške aktivnosti

Obuka i usavršavanje tehnike skijanja, po nivoima – u različitim grupama, u skladu sa početnim znanjem tehnike skijanja. Obim rada zavisi od mogućnosti dece da izdrže radna opterećenja.

 

Cene

– Predškolci – 43500 din.

– Deca uzrasta 7-11,99 god. – 41500 din.

– Deca uzrasta 12 godina (i starija) – 48000 din.

U cenu su uračunati smeštaj na bazi punog pansiona (tri glavna obroka + dve užine), prevoz, ski-pas, obuka skijanja, briga o deci.

Rođena braća i sestre imaju popust 10%.

Celokupan iznos mora biti uplaćen do polaska na ski-kamp.

 

Oprema

Svaki učesnik mora imati odeću za aktivnosti na snegu i skijaške rekvizite (kaciga, skije, pancerice). Ko želi da rentira skijaške rekvizite / opremu preko kluba, cena će biti kao i prethodnih godina – 2000 din.

 

Prijavljivanje

Kod trenera (samo kada je trener u mogućnosti da odmah upiše prijavu) ili putem SMS poruke na broj 063 765 8 777 ili mejlom na sk.sporticus@gmail.com.
U prijavi navesti:
– ime i prezime deteta
– godište
– termin za koji se prijavljuje
– nivo znanja skijanja (za one koji ranije nisu išli sa nama na skijanje).

Prijavljivanje traje do popune mesta, a kao konačne se računaju samo one prijave kod kojih je, nakon preliminarne prijave, izvršena i uplata prve rate u minimalnom
iznosu od 20% od ukupnog iznosa.