Sporticusovi letnji sportski kampovi za decu i mlade 2022.

Drugari, isplanirali smo fantastično sportsko leto krcato aktivnostima, druženjem i zabavom. Okupljamo sjajnu ekipu i krećemo u letnje avanture škole sporta Sporticus.

Opet se krčka Grčka

Sezonu letnjeg uživanja u sportu, druženju i avanturama otvaramo odlaskom na more, u Grčku. Kamp za decu i mlade „Alexandra” u Strumskom zalivu – između Asprovalte i Kavale, rezervisan je za Sporticusov tim u periodu 9–16. jula (iz Beograda polazimo 8. jula, a vraćamo se 17. jula). Društvo koje se prethodnih godina provodilo tamo potvrdiće vam da je ovaj kamp idealno mesto za plivanje, trčanje i takmičenje u akvatlonu, za brčkanje, ronjenje, šetanje i igre na plaži, ukratko – za sport za decu i letnje detinjarije. Najhrabrijim kamperima omiljene zanimacije bile su pentranje po veštačkoj steni, prelazak preko „drhtavog tibetanskog  mosta“ i spuštanje niz „zip-lajn”. Sportistima u duši ovaj kamp nudi sve što im duša ište: vaterpolo, košarku, fudbal, rukomet, ragbi, odbojku i druge ekipne sportove na vodenim, peščanim, travnatim i tvrdim terenima.

A tek letnje večeri! Muzika, ples, maskenbali, druženje – odavde se nose nezaboravne uspomene.

U šatorima na brdima i pod šumadijskim vedrim nebom

Koji to slobodni duh i ljubitelj prirode ne voli logorovanje?! Boravak u prirodi, spavanje u šatorima, šetnje po pitomim šumarcima na obroncima planina Rudnik i Maljen – pravo su uživanje za male savremene „Indijance”. Naučićemo da pravimo sklonište, da se snalazimo u prirodi, da beremo organsko povrće i voće (i kako da uočimo i „maznemo” najslađe šljive, ali pssst! – ne pričajte nikome), da pečemo kukuruz i krompire na logorskoj vatri, i još mnogo toga zanimljivog i korisnog. A kad se već okupimo oko vatre, prepričavaćemo dogodovštine, družiti se i maštati na mesečini. Biće sporta i druženja, po ceo bogovetni dan. Otkrićemo vam tajnu: već godinama, kad pitamo decu koja učestvuju u raznim Sporticusovim aktivnostima, šta im se najviše dopalo (školica sporta, kampovi, planinarenje, logorovanje, letovanje, škola skijanja), većina – kao iz topa – odgovori: LOGOROVANJE. I tako je već godinama!!

Na logorovanje putujemo od 24. do 31. jula (smene traju 4 dana za najmlađe, 8 dana za decu predškolskog uzrasta i starije).

All sorts of sports, English summer school and lots of fun

U avgustu organizujemo, skoro pa tradicionalni, beogradski sportsko-jezički kamp na Adi Ciganliji, u saradnji sa čuvenom školom jezika Robertson. Prepodne ćemo se okupljati na Adi, gde ćemo uložiti energiju u plivanje, vežbe i takmičenja u raznim sportskim disciplinama. Posle ručka – pravac u učionice da se sklonimo od letnje žege i, kad već moramo da odmaramo tela, uposlićemo glavice, jezik i uši, pa ćemo učiti engleski, ali to neće biti manje zabavno od sportskih ludorija na Adi. I tako dve nedelje, u smenama 8-12. i 15-19. avgusta 2022.

Prijavite se što pre, jer je počela prava poplava prijava „na slepo” starih članova, pre nego što smo išta i objavili! Pišite nam na email: sk.sporticus@gmail.com ili zovite na telefone

+381637658777

+381637658778