Sezonu letnjeg uživanja u sportu, druženju i avanturama započinjemo odlaskom na more, u Grčku. Kamp za decu i mlade „Alexandra” je rezervisan za Sporticusov tim u periodu 8–15. jula (iz Beograda polazimo 7. jula, a vraćamo se 16. jula).

Malo ćemo da plivamo, ronimo i vozimo kajak. I redovno da nešto kopamo i gradimo u pesku, skupljamo školjke i kamenčiće. A onda ćemo da skačemo u bazen, brčako me i igramo vaterpolo. Pa malo da igramo fudbal, basket, ragbi… i ostavljamo srce na terenu. Pa ćemo neumorno da se penjemo na veštačku stenu, spuštamo zip-lajnom, šetamo tibetanskim mostom.

A o večernjim žurkama da i ne pričamo.

Sledeća stanica je logorovanje. Boravićemo u predelu između Rudnika i Suvobora, i to u periodu 24 – 31. jula (deca do pet godina će boraviti četiri dana, od 24. do 27, a predškolci i školarci od 24. do 31. jula).

Logorovanje je zaista posebno, a mnogim našim članovima omiljena aktivnost. Po ceo dan smo napolju, a noću nas samo platno šatora deli od prirode. Danju zajedno brinemo o higijeni kampa, beremo voće i povrće i pripremamo obroke, učimo da se orijentišemo u prirodi, da vezujemo čvorove, pravimo skloništa u šumi. Veče provodimo družeći se i čavrljajući uz logorsku vatru, na kojoj pečemo kukuruz i krompir. Svasta učimo, a najviše se igramo.

U avgustu, 7-11.8, organizujemo sportsko – jezički kamp, u saradnji sa školom jezika Robertson. Pre podne se bavimo različitim sportovima na otvorenom na Adi, a popodne prelazimo u prostorije škole jezika Robertsoni na dramske, umetničke i naučne aktivnosti na engleskom.

Prijavite se što pre, jer je počela prava poplava prijava starih članova, pre nego što smo išta i objavili! Pišite nam na email: sk.sporticus@gmail.com ili zovite na telefone

+381637658777

+381637658778